В Україні подорожчає електроенергія: від 5,6 до 9 гривень за кіловат у різний час доби.

Електроенергія подорожчає в Україні
Електроенергія подорожчає в Україні

НКРЕКП затвердила нові тарифи на електроенергію

Національна комісія, яка регулює енергетику та комунальні послуги (НКРЕКП), прийняла рішення про нові тарифи на електроенергію. Ухвалу затверджено 1 жовтня 2024 року. Про це повідомила прес-служба регулятора. Рішення стосується граничних цін на енергію на ринку "на добу вперед", внутрішньодобовий ринок та балансуючий ринок.

Запровадження нових тарифів планується з листопада цього року. Основне зростання цін передбачається вдень, з 11:00 до 17:00, коли гранична ціна може збільшитися з 5600 до 6900 гривень за МВт-годину. Це має сприяти оптимізації роботи енергосистеми під час зростання попиту.

Тарифні зміни спрямовані на оптимізацію роботи енергосистеми в періоди підвищеного попиту

Ціна залишиться незмінною вночі, з півночі до 7 ранку - 5600 гривень за МВт-годину, що стимулюватиме споживання в періоди низького навантаження. У вечірній пік, з 17:00 до 23:00, ціна досягатиме найвищих 9000 гривень за МВт-годину.

НКРЕКП планує провести відкриті обговорення, на яких всі учасники ринку матимуть можливість висловити свої пропозиції та зауваження. Також розглядається можливість усунути обмеження для імпорту електроенергії з ЄС з метою збалансування енергосистеми під час можливих атак з боку Росії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua