В Україні посилили контроль за продажем авто: "перекупи" в паніці.

Контроль за продажем авто в Україні
Контроль за продажем авто в Україні

Зміни у процедурі комісійної торгівлі автомобілями

Український уряд затвердив нову постанову, яка вносить зміни до процедури комісійної торгівлі автомобілями з метою уникнення штучного зниження цін на авто. Це було необхідно для запобігання мільйонним втратам державного бюджету щороку, повідомляє AUTO-Consulting.

Нові правила суттєво вплинули на діяльність перекупників, які регулярно продають більше одного автомобіля протягом року. Вони більше не можуть занизити ціни на 5000-10000 гривень і уникнути оплати податку. Тепер МВС вимагає вказувати реальну вартість автомобіля та сплачувати відповідний податок.

Це призвело до паніки серед учасників ринку. Продажі автомобілів практично зупинилися, оскільки продавці не хочуть платити податки з реальної вартості автомобілів. Навіть компанії, які допомагали уникнути оплати податків, тепер відмовляються від оформлення угод за заниженими цінами.

В даний час продажі здійснюються переважно тими, хто продає свій перший автомобіль у році. Інші продавці збентежені, оскільки нові правила вимагають сплати податків з реальної або приблизної вартості автомобіля.

Покупка авто

Оцінка вартості автомобілів здійснюється спеціальною службою МВС та уповноваженими оцінювачами. Експерти використовують "Бюлетень автотоварознавця" для визначення ринкової вартості автомобіля з урахуванням пробігу, стану, комплектації та інших факторів.

Залишається питання, чи знайдуть перекупники способи обійти законодавство або почнуть сплачувати податки повністю. Ситуація на ринку вживаних автомобілів залишається напруженою, і учасники ринку з тривогою очікують подальшого розвитку подій.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua