В Україні призупинять бронювання та переглянуть список підприємств із цим правом.

Список призупинених підприємств та бронювання
Список призупинених підприємств та бронювання

Уряд призупинив бронювання військовозобов'язаних

9 жовтня 2024 року Кабінет міністрів України призупинив дію критеріїв бронювання військовозобов'язаних до 15 листопада 2024 року. Це рішення було прийнято через занепокоєння масштабами та обґрунтованістю бронювання в умовах триваючого конфлікту та потреби в мобілізації.

Цю інформацію підтвердили джерела в уряді. Президент України Володимир Зеленський висловив своє обурення бронюванням близько 1,5 мільйона осіб. Його занепокоєння викликано питанням ефективності та справедливості системи відстрочок, особливо на тлі поточних потреб обороноздатності країни.

Крім того, це рішення може вплинути на економіку країни. Зміни у системі бронювання можуть створити виклики для деяких підприємств та організацій у збереженні кваліфікованих кадрів. З іншого боку, це може сприяти більш справедливому розподілу людських ресурсів між цивільним сектором та обороною.

Також уряд доручив провести аудит прийнятих рішень щодо визначення критично важливих підприємств та перевірити обґрунтованість раніше наданих відстрочок. Результати аудиту та пропозиції щодо удосконалення системи бронювання будуть представлені до 20 листопада 2024 року.

Раніше Кабінет міністрів України вніс суттєві зміни до правил бронювання чоловіків призовного віку.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua