В Україні відкрили доступ до бази даних ліцензій усіх перевізників.

База даних перевізників України
База даних перевізників України

Відкрито Ліцензійний реєстр перевізників на порталі відкритих даних

Державна служба України з безпеки на транспорті та Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури у співпраці відкрили дані Ліцензійного реєстру перевізників на Єдиному державному порталі відкритих даних data.gov.ua.

Ліцензійний реєстр містить перелік підприємств, які мають активні ліцензії на перевезення пасажирів, небезпечних вантажів та відходів, а також міжнародні перевезення. Задоступні дані з 2010 року, коли було видано 57067 ліцензій. Найбільше ліцензій стосується вантажних перевезень автомобілями (31646), перевезення пасажирів автобусами (12276) і таксі (9541).

У реєстрі зареєстровано 6496 компаній з ліцензіями на внутрішні перевезення небезпечних вантажів та відходів, а також 3864 компанії з ліцензіями на міжнародні перевезення.

У даному реєстрі міститься інформація про назву та код ЄДРПОУ перевізника, рік, коли було видано дозвіл, дату та час видавання дозволу та його реквізити.

Ці дані дозволяють глибше вивчати ситуацію з ліцензіями та зменшувати кількість недобросовісних перевізників на ринку.

Крім того, ці дані корисні для бізнесу, оскільки вони дозволяють планувати діяльність, знаходити ліцензованих перевізників у певному регіоні, стежити за новими ліцензіями та анулюванням старих, аналізувати ринок перевезень і його тенденції. Ці дані також можуть використовуватись онлайн платформами для створення сервісів з пошуку виконавців і перевірки ліцензій, сполучаючи їх з іншими реєстрами, наприклад, реєстром міжнародних маршрутів. Це сприяє підвищенню прозорості та доступності інформації для громадськості, забезпечуючи вільний доступ до важливих даних про ліцензовану діяльність в Україні. Опубліковані дані не містять інформації, що може загрожувати національній безпеці України.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua