В Україні випав перший сніг: у мережі публікують казкові фото.

Сніг покрив країну, сказка починається
Сніг покрив країну, сказка починається

У Карпатах стався перший снігопад цього сезону

Жителі та гості Карпат стали свідками першого снігопаду цього сезону в останній день вересня 2024 року. Це природне явище викликало великий інтерес серед місцевих мешканців та туристів, які поспішили зобразити його на фото та відео.

"Хвиля" повідомляє, що знімки засніжених гір були опубліковані також ДСНС.

Особливо помітний снігопад спостерігався на полонині Пожижевській, де температура повітря опустилася майже до мінусової позначки, досягнувши -1 градус. Це незвичайно для цього часу року, коли зазвичай схили залишаються зеленими.

Гірськолижний курорт Драгобрат також не залишився байдужим до цього погодного сюрпризу. Схили гір почали покриватися снігом, хоча його кількість поки що не велика.

Чорногорський гірський пошуково-рятувальний пост повідомив про погіршені погодні умови на горі Піп Іван. Станом на 9:30 ранку 30 вересня 2024 року там спостерігався туман і сильний північний вітер зі швидкістю 20-22 метри в секунду. Температура повітря на вершині гори опустилася до -5 градусів, що значно нижче, ніж на навколишніх територіях.

У зв'язку з різким погіршенням погодних умов Державна служба України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) рекомендує туристам та альпіністам відкласти походи в гори до стабілізації погоди.

Незважаючи на ці попередження, деякі туристи все ж ризикують і вирушають в гори. Один з таких груп потребував допомоги рятувальників 30 вересня.

За прогнозами синоптиків, 1 жовтня у Карпатах також очікується мінусова температура повітря.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua