В Україні втричі зросло виробництво зброї.

Зростання виробництва зброї в Україні
Зростання виробництва зброї в Україні

Виробництво зброї в Україні зросло втричі за останні роки - прем'єр-міністр

За офіційною інформацією, Денис Шмигаль повідомив, що виробництво зброї в Україні зросло втричі за 2023 рік і вдвічі за перші 8 місяців цього року.

"У 2023 році виробництво зброї в Україні зросло в три рази, і за перші 8 місяців цього року ми наростили виробництво ще в два рази від 2023 року. Тобто ми прогресуємо. Виробництво дронів продовжує зростати. Ми створили ринок дронів, відкривши можливості для бізнесу, для підприємств. Крім цього, цього року приділили увагу і створили ринок озброєння дронів - власних боєприпасів. Відповідно, один плюс мільйонів зброї законтрактовано вже в цьому році, тобто понад один мільйон. Власне виробництва снарядів зростає - не лише боєприпасів для дронів, але також ми працюємо над виробництвом власних боєприпасів для артилерії. Це найбільш дефіцитна позиція, яку ми шукаємо разом з партнерами по всьому світу", - зазначив прем'єр.

За словами Дениса Шмигаля, українське виробництво зброї розвивається за рахунок підтримки міжнародних партнерів, що дозволяє забезпечити ремонт і обслуговування власної військової техніки.

"Вже є перші контракти. Зараз ми співпрацюємо з Данією, і ми маємо намір продовжувати розвивати цей напрямок, коли наше виробництво отримує фінансування від партнерів, а партнери купують українську зброю для нашої армії. Ми також забезпечуємо ремонт і обслуговування такої техніки, що є більш вигідним і надійним для наших військових", - зазначив прем'єр-міністр.

Український оборонно-промисловий комплекс також активно співпрацює з американськими, британськими та європейськими компаніями для створення спільних підприємств як на території України, так і за її межами.

"У нас з'являється дедалі більше іноземних підприємств в оборонному секторі, вже є десятки таких підприємств. Це компанії з усього світу - з Америки, Європи, Великобританії та інших країн. Ми співпрацюємо не тільки на основі спільних контрактів, але також створюємо спільні підприємства для виробництва зброї як в Україні, так і в сусідніх країнах. Наше головне завдання - знаходити ресурси", - підкреслив прем'єр.

Денис Шмигаль наголосив, що особлива увага приділяється розробці власних далекобійних систем.

Джерело: Укрінформ


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua