В Україні з початку повномасштабної війни знищено більше 200 медзакладів.

Фото під час обстрілу медзакладу
Фото під час обстрілу медзакладу

Ворог руйнує українські медзаклади

Українські лікарні та поліклініки неперервно піддаються атакам ворога, що призводить до додаткового перевантаження системи охорони здоров'я.

Ворог щодня бомбардує українські лікарні, поліклініки, пологові тощо, тим самим створюючи додаткове навантаження на систему охорони здоров'я.

За даними Міністерства охорони здоров'я, внаслідок атак ворога було пошкоджено 1646 медичних закладів, з них 215 повністю зруйновані і непіддаються відновленню.

Найбільше постраждали медзаклади у Харківській, Донецькій, Миколаївській, Київській, Чернігівській, Дніпропетровській, Херсонській та Запорізькій областях. Інформація про руйнування лікарень на тимчасово окупованих територіях недоступна.

Крім цього, ворог пошкодив 196 автомобілів екстреної медичної допомоги, знищив 266 та захопив 125 "екстренок".

Міністерство охорони здоров'я повідомило, що на сьогодні повністю відновлено 530 закладів, а ще 355 - частково. Йдеться про медичні заклади на деокупованих територіях та ті, які зазнали незначного пошкодження.

Найбільше об'єктів відновлено у Миколаївській, Дніпропетровській, Київській, Харківській та Чернігівській областях. Роботи з відновлення українських медзакладів триватимуть і надалі.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua