В Україні запускають "єДозвіл": які послуги доступні для підприємців.

Образ бізнесменів користуються єДозвілом
Образ бізнесменів користуються єДозвілом

Україна запускає Єдину державну електронну систему дозвільних документів єДозвіл

Вже 18 вересня підприємцям буде доступна перша електронна послуга. Проєкт фінансується Європейським Союзом, а реалізується FIIAPP. Про це повідомила Юлія Свириденко, перша віцепрем'єр-міністрка України та міністр економіки.

За її словами, система єДозвіл дозволить підприємцям зареєструвати декларацію відповідності матеріально-технічної бази до законодавства з охорони праці. Раніше цю декларацію реєстрували протягом п'яти днів в територіальному центрі Держпраці. Тепер бізнес зможе подати декларацію швидко та зручно в один клік.

Ця електронна послуга стане корисною для підприємств, які мають важке обладнання. У минулому році понад 13 тисяч підприємців подали такий документ, а у січні-липні 2024 року - майже 8 тисяч. Раніше документ можна було повернути, якщо в ньому бракувало інформації. Тепер система єДозвіл автоматично перевірятиме та реєструватиме декларацію без повертання.

Уряд також працює над розширенням переліку послуг, доступних через єДозвіл. Наприклад, підприємці зможуть отримати висновки щодо термінів розрахунків за експортно-імпортними операціями. Такі висновки раніше видавалися на папері, але тепер процес стане набагато швидшим і зручнішим.

Ця нова послуга буде доступна у жовтні через портал Дія.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua