В Україні запустили масштабний проект соціальних послуг для ВПО.

Молоді люди з інвалідністю отримують соціальні послуги
Молоді люди з інвалідністю отримують соціальні послуги

Мережа центрів життєстійкості для підтримки внутрішньо переміщених осіб та місцевих мешканців

Міністерство соціальної політики України повідомляє про роботу центрів життєстійкості, які надають допомогу внутрішньо переміщеним особам та місцевим мешканцям. В Україні налічується 179 таких закладів, які пропонують безкоштовні послуги.

Центри життєстійкості створено з метою допомогти громадянам вирішити соціальні питання і забезпечити підтримку їхнього психічного здоров'я. Відвідувачі можуть отримати безкоштовну психологічну допомогу та консультації з різних соціальних проблем у цих закладах.

Переселенці в Україні / Фото: УНІАН

Програма роботи центрів включає групові терапевтичні сеанси, зустрічі для людей зі схожим життєвим досвідом, освітні тренінги та різноманітні заходи для дітей. Особлива увага приділяється дитячим активностям, які проводяться з використанням елементів арт-терапії, казкотерапії та ігротерапії під керівництвом кваліфікованих психологів.

Крім того, у центрах надають індивідуальні та сімейні консультації, а також навчання за програмою дитячого фонду ЮНІСЕФ "Батьківщина без стресу", яка допомагає батькам у складних обставинах.

Для зручності громадян Міністерство соціальної політики розмістило на своєму офіційному сайті повний перелік адрес та контактних даних всіх центрів життєстійкості.

Раніше проведене дослідження визначило регіони України з найбільшою кількістю переселенців.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua