В Україні змінять базову підготовку бійців перед відправкою на фронт: Сирський розкрив деталі.

Бійці на підготовці перед відправленням на фронт
Бійці на підготовці перед відправленням на фронт

Головнокомандувач ЗСУ заявив про зміни у базовій підготовці військових

Головнокомандувач Збройних Сил України (ЗСУ) Олександр Сирський оголосив про плани змін у базовій підготовці бійців перед їх відправкою на фронт. Про це він повідомив у своєму Facebook.

На нараді, яка була проведена Сирським, обговорювалися питання щодо збільшення терміну базової загальновійськової підготовки та створення Школи інструкторів.

Сирський підкреслив, що якісна підготовка є ключовим фактором збереження життя українських воїнів. Він заявив, що буде докладати максимум зусиль для досягнення цього.

«Працюємо над тим, щоб збільшити термін базової загальновійськової підготовки. Відповідний проект буде розпочато у жовтні-листопаді цього року», - зазначив Сирський.

Також були обговорені інші питання, які впливають на якість підготовки військовослужбовців, зокрема, удосконалення навчальних програм. Головнокомандувач зазначив, що буде залучати мотивованих інструкторів з бойовим досвідом.

«Окрім того, ми опрацьовуємо можливість створення Школи інструкторів, яка буде основним та єдиним джерелом якісно підготовленого інструкторського складу», - розповів Сирський.

Учасниками наради були керівники органів військового управління, а також командири бойових бригад та начальники навчальних центрів.

Раніше Олександр Сирський розповів про успішну операцію в Курській області, стримування росіян під Покровськом та про підготовку новобранців.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua