В Україну йде аномальна погода: до чого готуватися на початку жовтня.

Аномальна погода в Україні
Аномальна погода в Україні

У протягом цілого тижня в Україні буде надзвичайно тепла погода для цієї пори року. Це через атмосферну циркуляцію з південного сходу, через яку тепле повітря з південних широт продовжить надходити на територію країни. Це призведе до того, що температура в перші дні жовтня буде вища за норму на 5-10 градусів.

Про це у колонці для Метеопрогу написав метеоролог Ігор Кібальчич.

Початок тижня принесе теплу та суху погоду для більшості областей. Винятком буде західна частина країни, де через малорухливий атмосферний фронт можливі дощі, а в Карпатах - мокрий сніг. Температура повітря у західних регіонах буде коливатися від 5-10 градусів вночі до 9-14 градусів вдень. У Карпатах очікується 0-5 градусів протягом доби. На решті країни вночі буде 11-16 градусів, а вдень повітря прогріється до 20-25 градусів, а в окремих регіонах на південному сході навіть до 28 градусів.

„Осінь нас радує приємною погодою. Цього тижня ми очікуємо затишну і теплу погоду. Ласкаво просимо насолоджуватися жовтневим теплом, адже пізніше нам знадобиться тепло під час зими,” – зазначив метеоролог Ігор Кібальчич.

Середина тижня принесе сонячну погоду без опадів по всій Україні. В західних областях можуть бути туманні ранки. Температура повітря у західних регіонах буде 2-7 градусів вночі, а на поверхні грунту та місцями у повітрі можливі заморозки до -3 градусів. Вдень там буде тепло - 13-18 градусів. На решті території країни вночі очікується 8-14 градусів, а вдень повітря прогріється до 21-26 градусів.

Осінні дощі, погода в Україні

Кінець тижня принесе менш стабільну погоду. У п'ятницю на більшій частині території країни буде сухо і надзвичайно тепло, але у західних областях почнуться дощі. У вихідні дощова погода пошириться на більшу частину країни, іноді з грозами і сильним вітром. Температура повітря у ці дні буде коливатися від 11-17 градусів вночі до 15-20 градусів вдень, а на південному сході та в Криму повітря прогріється до 23-28 градусів.

Раніше синоптик попередив, коли Україну накриє справжня осінь.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua