В Укренерго розповіли про стан енергосистеми та плани на 2 серпня.

Плани на 2 серпня енергосистеми України
Плани на 2 серпня енергосистеми України

Укренерго зняло обмеження з відключення електроенергії

Національна енергетична компанія "Укренерго" повідомила, що з 2 серпня не буде проводитися відключення електроенергії. Про це йдеться в офіційному повідомленні компанії від 1 серпня.

"Завтра, 2 серпня, відключення не застосовуються. При зміні ситуації – про застосування заходів обмеження буде повідомлено додатково", - зазначили в Укренерго.

Компанія також звернулася до споживачів з проханням використовувати потужні електроприлади з 11:00 до 15:00.

Стабілізація споживання електроенергії

Раніше Укренерго повідомляло про стабілізацію споживання електроенергії. Згідно з даними компанії, добовий максимум споживання 31 липня залишився на рівні попереднього дня, 30 липня. Станом на 9:30 1 серпня споживання також відповідало показникам попереднього ранку.

Незважаючи на стабілізацію, енергосистема все ще відновлюється після восьми масових атак. На енергооб'єктах тривають аварійні та планові ремонти. Укренерго рекомендує якщо можливо, перенести використання потужних електроприладів на денні години – з 11:00 до 15:00, коли в енергосистемі найбільше електроенергії завдяки активній роботі сонячних електростанцій.

Відсутність експорту електроенергії і знеструмлення населених пунктів

Компанія також повідомила, що не відбувається і не передбачається експорт електроенергії.

Через бойові дії та з інших причин повністю або частково знеструмлені 496 населених пунктів. Зокрема, є знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Харківській, Херсонській областях. З технічних причин відбувалися знеструмлення у Кіровоградській та Чернігівській областях.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua