В Укренерго та ДТЕК сказали, чи будуть відключення електроенергії 23 серпня.

Графік відключень електроенергії 23 серпня
Графік відключень електроенергії 23 серпня

Укренерго повідомляє про відсутність відключень електроенергії на 23 серпня 2024 року

Національна енергетична компанія "Укренерго" повідомила, що 23 серпня 2024 року застосування відключень електроенергії не прогнозується. Про це йдеться у повідомленні компанії від 22 серпня.

Укренерго зазначає, що споживання електроенергії продовжує зростати через спеку. 22 серпня станом на 9:30 рівень споживання був на 1,8% вищий, ніж попередньої доби. 21 серпня максимум споживання був на 1,4% вищим, ніж 20 серпня.

Незважаючи на відсутність прогнозованих відключень, компанія нагадує, що українська енергосистема все ще відновлюється після восьми масованих атак росіян, у ній зберігається дефіцит потужності, а на енергооб'єктах тривають аварійні та планові ремонти.

Укренерго закликає споживачів економно використовувати електроенергію протягом доби, особливо з 16:00 до 22:00, та не вмикати кілька потужних електроприладів одночасно в цей період.

22 серпня Україна залучатиме аварійну допомогу з енергосистеми Словаччини. Протягом доби також відбувається імпорт електроенергії з Румунії, Словаччини, Угорщини та Молдови загальним обсягом 19 660 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1333 МВт. Експорт електроенергії не відбувається і не передбачається.

Через бойові дії та інші причини повністю або частково знеструмлені 527 населених пунктів. Внаслідок негоди на ранок 22 серпня залишалися знеструмленими 63 населені пункти у Львівській і Закарпатській областях. Тривають роботи з відновлення пошкоджених ліній електропередачі.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua