В Укренерго та ДТЕК спрогнозували ситуацію в енергосистемі 13 вересня: чи відключатимуть світло.

Укренерго та ДТЕК прогнозують відключення світла
Укренерго та ДТЕК прогнозують відключення світла

Укренерго та ДТЕК: Відключення електроенергії не прогнозуються

Національна енергетична компанія "Укренерго" та ДТЕК повідомляють, що 13 вересня не буде відключення електроенергії. Проте, Укренерго наголошує на необхідності економного споживання електроенергії.

Споживачам рекомендується утриматися від використання потужних електроприладів у періоди пікового споживання: з 6:00 до 10:00 та з 16:00 до 22:00.

Укренерго також відзначає, що рівень споживання електроенергії продовжує зростати.

Станом на 9:30 12 вересня, рівень споживання був на 4,5% вищим, ніж у той же час 11 вересня.
Добовий максимум споживання, зафіксований увечері 11 вересня, був на 1,7% вищим, ніж попереднього дня.

Компанія нагадує, що українська енергосистема поступово відновлюється після дев'яти масових атак російських військ. В енергосистемі все ще існує дефіцит потужності, а працюють аварійні та планові ремонти на енергооб'єктах.

11 вересня для подолання дефіциту в енергосистемі було здійснено аварійне постачання електроенергії з Польщі та Словаччини.

Протягом доби 12 вересня імпорт електроенергії здійснюється з Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини та Молдови загальним обсягом 16 111 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1247 МВт. Експорт електроенергії не відбувається і не передбачається.

Станом на ранок 12 вересня, через бойові дії та інші причини знеструмлені повністю або частково 602 населені пункти.

Нові випадки знеструмлення зафіксовані у Донецькій, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській, Херсонській і Харківській областях.

Через негоду 38 населених пунктів у Київській та Одеській областях також були знеструмлені. З технічних причин є знеструмлення споживачів на Дніпропетровщині та Черкащині.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua