Велика Британія та Німеччина розроблять нову систему озброєння з більшою дальністю - ЗМІ.

Угода між Великою Британією та Німеччиною
Угода між Великою Британією та Німеччиною

Велика Британія та Німеччина підписали угоду про зміцнення оборонної співпраці

Велика Британія і Німеччина вирішили посилити співпрацю у сфері оборони. Досягнуто угоду, яка передбачає спільну розробку нових потужних збройних систем та дронів.

Міністр оборони Великої Британії Джон Гілі відзначив, що ця угода стала "важливим кроком у відносинах з Німеччиною та суттєвим зміцненням безпеки Європи".

"Це надає можливість незрівняного рівня співпраці з німецькими збройними силами і промисловістю, що приносить користь нашій спільній безпекі та процвітанню, захищає наші спільні цінності та зміцнює нашу оборонну промислову базу", - заявив він.

Згідно з угодою, Велика Британія та Німеччина мають на меті розробити нову систему озброєння з більшою дальністю та точністю, ніж наявні. Президент України Володимир Зеленський давно просив західних союзників надати йому можливість використовувати такі системи для здійснення ударів вглиб Росії.

Британські оборонні чиновники заявили, що новий протиракетний лазер, створений Великою Британією, на 100% ефективно знищує цілі навколо себе, протистоячи кільком загрозам одночасно.

Але Велика Британія продовжує відмовляти Україні у наданні дозволу на використання таких систем, тоді як Німеччина вже кілька разів блокувала відправку ракети Taurus до Києва.

По угоді Велика Британія та Німеччина також вирішили покращити зброєння німецьких гелікоптерів Sea King, обладнавши їх сучасними ракетними системами, а також дозволити німецьким літакам P8 "періодично діяти" з Шотландії для захисту Північної Атлантики.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua