Везли ухилянтів за кордон у холодильнику: на Одещині іноземці отримали підозри.

Перевезення ухилянтів за кордон у холодильнику
Перевезення ухилянтів за кордон у холодильнику

У поліції Одеської області виявили та задокументували незаконну діяльність громадян з Південно-Західної Азії, які перевозили військовозобов'язаних через кордон, приховуючи їх в холодильниках з м'ясом. За даними поліції, двоє іноземців, які займалися перевезенням м'ясної продукції, організували незаконний перетин кордону для чоловіків призовного віку. Вони приховали 16 військовозобов'язаних в рефрижераторах з м'ясом і намагалися вивезти їх до Молдови через пункт пропуску. Кожен воїн повинен був заплатити організаторам від 6 до 8 тисяч доларів. Поліцейські вилучили вантажівку, документи та телефони, використовувані для організації перетину кордону.

Підозрюваним іноземцям оголошено підозру в організації незаконного переправлення осіб через кордон України. За цей злочин передбачено позбавлення волі від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна. Суд обрав запобіжні заходи для підозрюваних у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 10 млн гривень.

У Закарпатській області також розкрили справу про нелегальний перетин кордону. Чоловік, який не з'явився на призов і ухилявся від мобілізації, був засуджений.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua