Від 40 тисяч гривень: скільки коштують квартири в Києві, в якому районі найдешевше.

Зображення квартири в Києві
Зображення квартири в Києві

На сайті ЛУН були опубліковані дані про вартість квартир у різних районах Києва.

Ринок нерухомості у столиці завжди привертав увагу багатьох людей. Для багатьох українців купівля квартири у Києві є мрією та важливим фінансовим рішенням. Тому дані про ціни на житло у різних районах міста є дуже цікавими.

На первинному ринку ціни продовжують зростати, а на вторинному ринку знижуються. Вартість однокімнатних квартир на первинному ринку зросла на 4%, а на вторинному ринку знизилася на 5%.

Вартість квартир на вторинному ринку На вторинному ринку ціни на однокімнатні квартири коливаються від 38 до 110 тисяч доларів, а двокімнатні - від 55 до 180 тисяч доларів. Вартість залежить від площі, якості ремонту та розташування.

Три райони мають найвищі ціни:

  • Печерський район: однокімнатні квартири - 110 тисяч доларів, двокімнатні - 180 тисяч доларів.
  • Шевченківський район: однокімнатні - 80 тисяч доларів, двокімнатні - 100 тисяч доларів.
  • Голосіївський район: однокімнатні - 72,5 тисяч доларів, двокімнатні - 110 тисяч доларів.
Найдешевше житло знаходиться у таких районах: Оболонський: однокімнатні - 52 тисячі доларів, двокімнатні - 65 тисяч доларів. Святошинський: однокімнатні - 46 тисяч доларів, двокімнатні - 60 тисяч доларів. Деснянський: однокімнатні - 41,7 тисяч доларів, двокімнатні - 55 тисяч доларів.

Згідно з даними ЛУН, в середньому ціни на другорядну нерухомість зросли на 1 тисячу доларів за однокімнатну квартиру та майже на 8 тисяч доларів за двокімнатну квартиру протягом липня.

Ціни на квартири на первинному ринку На ринку новобудов ціни за квадратний метр житла варіюються від 40 тисяч до 106 тисяч гривень.

У середньому, квадратний метр житла на первинному ринку вартує 51 800 гривень. Ця цифра на 1500 гривень вища, ніж у червні, що свідчить про зростання цін.

Найдоступніше житло можна знайти у Деснянському районі, а найвищі ціни на новобудови спостерігаються в Печерському районі.

Було також повідомлено про можливу заборону продажу квартир українцями.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua