Видання Bild розповіло, яка біда заважає працювати німецьким розвідникам.

Проблеми німецьких розвідників: віконце з бліндом
Проблеми німецьких розвідників: віконце з бліндом

Співробітники Федеральної розвідувальної служби ФРН (BND) скаржаться на спеку в офісах. У приміщеннях відсутня система кондиціювання. Про це повідомляє Bild.

Згідно з інформацією видання, в офісах штаб-квартири BND у Берліні не працюють кондиціонери. Вентилятори не впораються з високою температурою. Одна зі співробітниць сказала: "

Іноді температура досягає 30-33 градусів Цельсія. Важко зосередитися на роботі".

Причиною нездорової спеки в будівлі є спеціальний металевий фасад, облицьований понад 20 тисячами тонн сталі. Аномальна спека перешкоджає роботі близько 4 тисяч співробітників.

Штаб-квартира BND є одним з найбільших об'єктів нерухомості у ФРН, з розмірами, що порівнюються з площею 14 футбольних полів. Комплекс будівель коштував майже 1.1 млрд євро. У проєкті було передбачено кондиціонери, однак ця ідея була відхилена через будівельні норми 2010 року.

Директор BND Мартін Хайнеман зазначив, що безпека в будівлі гарантована. Власником будівлі є Федеральне агентство з управління нерухомим майном. Представник відомства Крістіане Ворінг заявила, що проєктування не передбачало кондиціювання повітря.

Також у Франкфурті-на-Майні було затримано трьох громадян - Вірменії, України і Росії, яких підозрюють у шпигунстві.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua