«Віддав свій інсулін росіянину». Пресофіцер розповів, хто лишилися на підконтрольних ЗСУ районах Курщини.

Український прикордонник допомагає росіянину
Український прикордонник допомагає росіянину

У Курщині залишилися люди, які не змогли виїхати

У підконтрольних ЗСУ районах Курщини залишилися люди, які не змогли виїхати та не мали автомобілів. Про це в інтерв'ю розповів пресофіцер Олексій Дмитрашківський. Він зазначив, що серед них є громадяни України, які приїхали доглядати родичів, а також діти. Але основною групою є літні люди, яких або самі відмовилися виїжджати, або їх просто кинули.

Дмитрашківський розповів про те, як вони знайшли шістьох лежачих людей у одному населеному пункті. Їх просто залишили у будинках, без повідомлень сусідам, що ці люди залишені на прощання. Ці люди знаходилися без води, їжі, ліків і не мали можливості забезпечити себе необхідним. Ім надають медичну допомогу та забезпечують памперсами.

Також Дмитрашківський розповів, що вони організували допомогу тим, хто потребує догляду. Люди доглядають та годують немічних щодня, а медик до них приїжджає раз на тиждень.

Військові медики забезпечують жителів медикаментами та продуктами

У регіоні також є інтернат, де живуть люди, які втратили житло. Військові медики працюють у підконтрольних ЗСУ районах Курщини. Якщо потрібна консультація, вони можуть привезти цивільних медиків.

У регіоні також є люди з хворобами Паркінсона, інсультами та цукровим діабетом. Проблема з препаратами інсуліну дуже актуальна.

Військова комендатура разом з Сумською обласною військовою адміністрацією забезпечують людей медикаментами та продуктами. Виконується також робота щодо опалення у помешканнях.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua