Відключення світла 13 вересня: «Укренерго» потішило українців.

Знімок безсилля: темнота українців
Знімок безсилля: темнота українців

Пресслужба "Укренерго" повідомила, що завтра, 13 вересня, використання електроенергії не буде обмежено. Проте, наголошується на необхідності економного використання електроенергії поза піковими годинами – з 6:00 до 10:00 і з 16:00 до 22:00.

Сьогодні графіки відключення електроенергії діятимуть з 13:00 до 23:00 у 16 областях України. Держава готується до зими та можливих атак з боку Росії, захищаючи енергооб'єкти за допомогою першого та другого рівнів захисту.

За даними, з 9 вересня у зв'язку зі скасуванням планувальних відключень в Україні збільшується споживання електроенергії. Також, Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури розпочало будівництво третього рівня пасивного захисту на підстанціях НЕК "Укренерго". Проте, міжнародні партнери сумніваються щодо необхідності фінансування такого дорогого проекту до проведення випробувань цієї технології.

Єврокомісія також працює над збільшенням максимального обсягу постачання електроенергії в Україну. Колишній голова "Укренерго" Володимир Кудрицький повідомляв, що енергетичні об'єкти України матимуть три рівні захисту у вигляді інженерних укріплень на випадок російських атак.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua