Відключення світла: як діятимуть графіки 10 жовтня.

Графік відключення світла 10 жовтня
Графік відключення світла 10 жовтня

10 жовтня не будуть проводитися заходи обмеження споживання електроенергії. Про це повідомлено в пресслужбі "Укренерго".

У повідомленні зазначено, що бажано користуватися електроприладами з великою потужністю в денні години, з 10:00 до 16:00.

Нагадаємо, що сьогодні, 9 жовтня, не передбачається обмеження споживання електроенергії.

Місія ООН з моніторингу дотримання прав людини в Україні прогнозує, що українцям у цю зиму можна очікувати відключення електроенергії тривалістю від 4 до 18 годин на добу.

Урядові посадовці заявляють, що до кінця жовтня та в листопаді проблем з енергопостачанням в Україні не буде. Вони також сподіваються, що цього року майже не буде відключень як минулого року.

З 9 вересня, коли було скасовано графіки годинних відключень, в Україні зросла кількість споживання електроенергії.

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури розпочало будівництво третього рівня пасивного захисту на підстанціях "Укренерго", однак міжнародні партнери не вважають необхідним фінансувати такий дорогий проєкт до проведення випробувань цієї технології. Раніше колишній голова "Укренерго" Володимир Кудрицький повідомив, що енергетичні об'єкти України матимуть три рівні захисту від російських атак.

Крім того, Єврокомісія працює над збільшенням максимальної поставки електроенергії до України. Країни G7 та інші партнери зібрали понад $4 млрд на відновлення енергетичної інфраструктури України з початку повношкального вторгнення Росії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua