Відключення світла: як діятимуть графіки 16 вересня.

Графік відключення світла 16 вересня
Графік відключення світла 16 вересня

Укренерго та Міненерго повідомляють, що 664 населених пункти в різних областях залишилися без електроенергії через обстріли та негоду. Проект дозволяє енергетикам проводити аварійні та планові ремонти на об'єктах енергетики, але з 16:00 до 22:00 відключити електроенергію не планується. Однак, енергетики закликають громадян бути ощадливими і не вмикати потужну техніку одночасно протягом цього часу. У попередній робочий день споживання електроенергії знизилося на 6,4% через зниження температури в західних областях.

«За минулу добу енергетична інфраструктура потрапляла під ворожі обстріли у Дніпропетровській, Донецькій, Сумській, Харківській та Херсонській областях», - повідомляють у Міненерго.

Частково або повністю знеструмлені 578 населених пунктів через військові дії та інші причини. У Донецькій області виникла пожежа у шахті, але її вдалося ліквідувати без постраждалих. З метою відновлення та розвитку інфраструктури, третій рівень захисту почали будувати на підстанціях "Укренерго", хоча міжнародні партнери не рекомендують проводити випробування такої технології через високі витрати. Крім того, Єврокомісія працює над збільшенням постачання електроенергії в Україну.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua