Відключення світла: як діятимуть графіки 2 жовтня.

Графік відключення електропостачання 2 жовтня
Графік відключення електропостачання 2 жовтня

Укренерго повідомило, що 2 жовтня не планується жодних обмежень щодо споживання електроенергії. У повідомленні також зазначено, що якщо можливо, рекомендується використовувати електроприлади з 10:00 до 16:00, переносячи споживання на період активної роботи сонячних електростанцій.

Також 1 жовтня не передбачається обмежень в споживанні електроенергії.

Згідно з прогнозами ООН, українцям можуть відключати електроенергію від чотирьох до 18 годин на добу цієї зими. Однак, урядові посадовці запевняють, що проблем з енергопостачанням в країні не буде до кінця жовтня та в листопаді. Вони також сподіваються, що ця зима пройде без відключень, як і попередня.

Після скасування графіків погодинних відключень з 9 вересня, в Україні зросла потреба в споживанні електроенергії.

Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури розпочало будівництво третього рівня пасивного захисту на підстанціях Укренерго, але міжнародні партнери не бачать доцільності фінансування такого проєкту до проведення випробувань. За словами колишнього голови Укренерго Володимира Кудрицького, енергетичні об'єкти України матимуть три рівні захисту від російських атак.

Також Єврокомісія працює над збільшенням постачання електроенергії в Україну. Країни G7 та інші партнери виділили понад 4 млрд доларів на відновлення енергетичної інфраструктури країни з початку російського вторгнення.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua