Відключення світла повертаються: «Укренерго» повідомило деталі.

Відключення електрики повертаються: інформація від
Відключення електрики повертаються: інформація від "Укренерго"

Відключення світла через спеку повертаються

З понеділка, 19 серпня, через спеку в Україні знову будуть відключати світло. У вечірні години застосовуватиметься одна черга відключень. Про це повідомив голова "Укренерго" Володимир Кудрицький в ході телемарафону.

Кудрицький повідомив, що наступного тижня навантаження на енергосистему збільшиться. Він зауважив, що у вихідні дні споживання зменшується, тому субота і неділя наступного тижня будуть менш напруженими.

"Поки ми маємо прогноз на завтрашній день. На жаль, дефіцит, який ми бачимо ввечері, не можна збільшити виробництвом наприклад на гідроелектростанціях або за рахунок додаткової допомоги з Європи. Тому ми змушені відключати споживачів", - заявив голова "Укренерго".

Нагадаємо, ДТЕК планує відновити 60-70% втратеного внаслідок російських обстрілів весною цього року обсягу генерації до жовтня.

Раніше "Укренерго" передбачало зменшення відключень світла у серпні-жовтні. Володимир Кудрицький зазначив, що дефіцит електроенергії поступово зменшуватиметься у серпні, вересні та жовтні, якщо не будуть нових масштабних обстрілів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua