Відкриття Ізраїлем другого фронту призведе до непередбачуваної ескалації - ЗМІ.

Відкриття другого фронту Ізраїлем - непередбачувана ескалація
Відкриття другого фронту Ізраїлем - непередбачувана ескалація

Більшість ізраїльтян бажають укласти угоду про припинення вогню, щоб звільнити заручників, що залишилися в Газі.

Багато людей також незадоволені урядом та вважають, що прем'єр-міністр продовжує війну з особистих мотивів. У зв'язку зі зростаючою загрозою конфлікту з "Хезболлою" в Лівані та невдалою спробою досягти перемир'я між Ізраїлем і ХАМАСом, політичні проблеми можуть виникнути у Беньяміна Нетаньягу. Але Марк Чемпіон, оглядач Bloomberg Opinion, який слідкує за подіями в Європі, Росії та на Близькому Сході, має інше бачення ситуації.

Опитування, проведене ізраїльським агентством Lazar, показує, що популярність Нетаньягу зростає, його опера переглягає рейтинг лідера опозиції Бенні Ганца. За даними Ізраїльського інституту демократії, більшість людей підтримують розширення війни проти "Хезболли" в Лівані.

За словами оглядача, відкриття другого фронту Ізраїлем може призвести до непередбачуваної ескалації, в яку можуть втягнутися Іран, США та інші країни, і жодна сторона не виграє від такого розвитку подій. Проте, в Ізраїлі існує значна частина населення, яка підтримує початок протистояння з Іраном і його підконтрольними групами.

Джерело: ZN.UA

Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua