Відомий чернівецький музикант та громадський діяч. Згадаймо Пилипа Стахова.

Фото Пилипа Стахова, відомого музиканта та громадського діяча
Фото Пилипа Стахова, відомого музиканта та громадського діяча

Кожного дня о 9 годині ранку українці вшановують жертв війни з Росією шляхом хвилини мовчання. Сьогодні ми згадуємо Пилипа Стахова.

Під час бойових дій загинув Пилип Стахов, відомий музикант і громадський діяч з Чернівців. Про це повідомили Чернівецька обласна рада та його колеги з гурту RUTAband.

Пилип пішов на фронт на початку війни. Він служив у буковинському підрозділі "Альбін", який був частиною 12-ї бригади спеціального призначення "Азов".

Він віддав своє життя захищаючи Україну від російських окупантів. Вічна пам'ять герою... Висловлюємо щирі співчуття рідним...
  

Деякі факти про Пилипа Стахова

Пилип отримав освіту на філософсько-теологічному факультеті Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича. Він був учасником гурту RUTA. До війни він був активним громадським діячем. Він також захоплювався гірськими походами в Карпатах.

Пилип був ідеологом проєкту зі створення військового майданчика в парку імені Федьковича в Чернівцях. Він часто закликав витрачати кошти на потреби війська, а не на міські розваги.

Він уже до початку війни готувався до захисту країни. Він брав участь у звільненні Київщини і воював під Ізюмом та в найгарячіших точках Донбасу.

Під час контрнаступу в Харкові, Філ разом з бійцями звільнив село Велика Комишуваха.

Пилип також допомагав переселенцям та збирав допомогу для військових.

Залишилися його маленький син і дружина.

"Главком" долучається до хвилини мовчання, вшановуючи пам'ять всіх, хто загинув на захист Батьківщини. Ми пам'ятаємо загиблих від рук російських окупантів і запалюємо свічки пам'яті. Ми схиляємо голови в скорботі під час загальнонаціональної хвилини мовчання, вшановуючи пам'ять героїв України, які віддали своє життя за свободу і незалежність: військових, цивільних осіб і дітей. Вшановуємо тих, хто загинув у бою проти російських окупантів і через напад ворожих військ на міста та села України.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua