Військові кібери здійснили атаку на 13 російських компаній РФ.

Військові кібери здійснили атаку на 13 російських компаній
Військові кібери здійснили атаку на 13 російських компаній

Українські кіберспеціалісти атакували сервери 13 російських компаній, які підтримують Росію в агресії проти України. Про це повідомив ресурс 'Стратком ЗСУ'.

Серед атакованих об'єктів є 'РосХимЗащита', виробник захисного спорядження для російських військових, та Фонд 'Русь Великая', що пропагує 'руський світ'. Також було зламано сайти кредитних організацій, які фінансують учасників агресії, таких як 'Залог' і 'МФК 'Джой Мани'.

Стратком ЗСУ повідомив, що дані військових РФ, отримані під час операції, та інша потенційно цінна інформація були передані відповідним структурам.

24 жовтня в Росії відзначають День підрозділів спеціального призначення Збройних Сил.

На головних сторінках взломаних сайтів з'явилися зображення начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова та Міністра оборони Андрія Бєлоусова. Картинка супроводжується віршем про російських спецпризначенців: 'Генерали помиляються, а ці хлопці ціною життя виправляють їх помилки'. Текст закінчується привітанням: 'Хай у генералів ростуть петлиці і на вашій могилі ростуть квіти. Нехай матері, дружини і діти моляться за спасіння вашої душі'.

Раніше було повідомлено, що особисті дані російських військових, отримані під час операції, та інша потенційно цінна інформація були передані відповідним структурам.

Ресурс 'Главком' повідомив, що українські хакери у вересні нагадали росіянам про вибухи в житлових будинках Рязані, організовані ФСБ 25 років тому. Ймовірно, ці вибухи були спрямовані на підвищення рейтингу російського диктатора Володимира Путіна та виправдання Другої чеченської війни.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua