Військовий випадково зустрів побратима, якого оплакував два роки .

Воїн з радістю зустрічає братана
Воїн з радістю зустрічає братана

Військові Андрій Мазур та Віталій Чорновол колись були разом у 25 десантно-штурмовій бригаді. Під час бою Андрій побачив, як Віталія засипало землею. Тоді, каже, думав, що побратим не вижив. Про випадкову зустріч у незнайомому місті чоловіки розповіли «Суспільному».

Андрій допомагає волонтерам і приїхав до Рівне, щоб зібрати гроші для своїх побратимів. А Віталій місяць тому вдруге приїхав сюди на лікування.

«Це був штурм. Авдіївка. Тоді я його побачив і... Вже стільки часу минуло, я думав, що його немає. І так само він думав, що мене немає», – розповів ветеран Віталій Чорновол.

«Після того бою, на жаль, я його втратив. Я його не зміг знайти. А він, як виявилось, був присипаний землею. Насправді, я думав, що він загинув», – пригадав ветеран Андрій Мазур.

Вони разом обороняли Авдіївку весною 2022 року. Віталій, 40 років, родом з Умані, а 50-річний Андрій – із Кам'янського.

«Дивлюсь, йде хтось. Думаю, це якийсь кабан, напевно місцевий. Але потім бачу, що це він. І я занепокоєний! Скільки часу ми не бачилися? З квітня 2022 року. Це неймовірно. Я думав, що він помер, а тут він передо мною. Вже пройшло так багато років. Ми обнялися, заплакали», – розділив Віталій Чорновол.

«Треба було бачити реакцію оточуючих, коли ми зустрілися. Це були неймовірні почуття! Нам знадобилося близько п'яти хвилин, щоб повірити, що ми знову випадково зустрілися. Доля знову звела нас разом! Я дуже щасливий, що він живий та здоровий», – додав ветеран Андрій Мазур.

«Просто сів і не розумів, що гадати, що робити, що говорити. Бог існує. Сподіваюся, що таких зустрічей буде ще багато. Війна скінчиться і всіх хлопців назавжди запам'ятають в Україні», – підтвердив Віталій Чорновол.

Під час боїв на Донеччині, Андрій та Віталій втратили багатьох своїх побратимів.

«У мене було багато друзів до 2014 року, але після 2014 року ми стали побратимами. Це значно сильніше, ніж просто дружба, тому що побратим на передовій – це ще більше, ніж брат. Ми познайомились у 25-й десантно-штурмовій бригаді. Він для мене герой, бо пішов захищати країну, маючи трьох дітей... Він міг залишитись вдома, сказати, що він багатодітний батько, але він вибрав інший шлях», – сказав Андрій Мазур.

«Ми стали друзями, тому що ми завжди стояли впереді», – додав Віталій Мазур.

Побратими обмінялися номерами телефонів і планують взаємні візити один до одного.

Нагадаємо, що один із героїв України вижив після отримання п'яти куль у тілі та врятував свою групу з засідки на Курщині.

Крім того, боєць 65-ї бригади довго обороняв напівоточену позицію проти російських штурмовиків, дізнався великі муки від обстрілів та повертався до поля бою заново, щоб продовжити боротьбу.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua