Виправдовував воєнні злочини РФ: правоохоронці викрили настоятеля храму на Черкащині.

Навертав історії про воєнні злочини РФ
Навертав історії про воєнні злочини РФ

Служба безпеки виявила небезпечну діяльність священика Черкаської єпархії УПЦ (МП). Це стосується настоятеля одного з храмів у Корсуні-Шевченківському районі, який поширював пропаганду війни РФ проти України. Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

За даними слідства, священик радив громадянам не брати участь у протистоянні російської агресії та виїжджати за кордон.

Також священик розсила відеоролики через популярні месенджери, де виправдовував злочини окупантів і дискредитував українське військово-політичне керівництво.«Священик намагався змінити суспільно-політичну обстановку в регіоні на користь РФ.Експертиза, проведена Службою безпеки, підтвердила злочинні дії представника УПЦ (МП).За наявних доказів йому оголошено про підозру за статтями Кримінального кодексу України (виправдання, визнання законною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників).Триває розслідування. Зловмиснику загрожує до 8 років ув'язнення з конфіскацією майна», – йдеться у повідомленні.

Загалом з початку російського вторгнення на Донбас вісім священиків Черкаської єпархії УПЦ (МП) отримали підозри за публічну підтримку агресора та поширення ворожої пропаганди.

Раніше повідомлялось, що Служба безпеки України затримала священика УПЦ МП, який співпрацював з Генеральним штабом ЗСРФ і готував теракт проти ЗСУ на Харківщині. 

Нагадаємо, що Московська церква в Україні надалі пропагує інтереси РФ – новий настоятель Лаври представив докази. Архімандрит Авраамій заявив, що Московська церква своєю поведінкою проявляє байдужість до захисників.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua