В’їзд до ЄС: "Укрзалізниця" про вплив нової системи на продаж квитків.

Продаж квитків в Україні після в'їзду до ЄС
Продаж квитків в Україні після в'їзду до ЄС

Прес-служба "Укрзалізниці" пояснила, що нова система Entry/Exit Scheme (EES) для контролю на кордонах ЄС не впливатиме на придбання квитків на потяги.

Компанія повідомила про це.

«З приводу питання зміни перевезення при впровадженні системи Entry/Exit Scheme (EES) слід зазначити, що впливу на процес придбання квитків на потяги АТ "Укрзалізниця" не передбачається, адже впровадження цієї системи впливає безпосередньо на процедуру перетину кордону», - йдеться у повідомленні.

За словами прес-служби, основною метою впровадження такої системи є забезпечення безпеки на кордонах ЄС та відміна "ручних" перевірок паспортів для прискорення процесу електронних перевірок.

Фахівці "Укрзалізниці" наразі детально вивчають всі можливі зміни для пасажирів при впровадженні цієї системи, а також оцінюють можливий вплив впровадження системи ETIAS та методів оплати запланованої плати.

«На думку фахівців АТ" Укрзалізниця ", впровадження зазначеної плати в розмірі 7 євро не суттєво впливатиме на пасажиропотік між Україною та країнами Європи», - додали в УЗ.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua