Візит Зеленського до Німеччини, кадрові зміни в уряді. Головне за 11 жовтня.

Зеленський зустрічається з канцлером Німеччини
Зеленський зустрічається з канцлером Німеччини

Міністерство охорони здоров'я розробило законопроєкт, який спрямований на полегшення процесу медико-соціальної експертизи. Згідно з законопроєктом, експертизу будуть проводити в кластерних та надкластерних лікарнях, що покращить склад комісії та зробить процес доступнішим для громадян. Крім того, планується цифровізація процесу МСЕК, що забезпечить його більшу прозорість і використання уже наявних медичних даних.

11 жовтня відбулася серйозна аварія на Львівщині. У результаті зіткнення вантажівки, мікроавтобуса, легкового автомобіля та пасажирського автобуса загинули 3 людини, а ще 34 отримали поранення.

Президент України Володимир Зеленський здійснив візит до Німеччини, де зустрівся з канцлером Олафом Шольцем та президентом Франком-Вальтером Штайнмаєром. Країни НАТО планують виділити Україні пакет військової допомоги на 1,4 млрд євро.

Кабінет міністрів України здійснив кадрові зміни, призначивши двох нових заступників міністру оборони та заступницю. Крім цього, було звільнено заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості, голову Державного агентства водних ресурсів та їхнього заступника з питань цифрового розвитку.

Організація Nihon Hidankyo отримала Нобелівську премію миру 2024 року за свою роботу з боротьби проти ядерної зброї та зусиль по створенню ядерно-зброєвого вільного світу. Цього року на премію було претендентів 286, серед яких 197 особи та 89 організацій.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua