Візит Зеленського в Хорватію, заборона мобілізації чоловіків до 25 років. Головне за 9 жовтня.

Зеленський на зустрічі у Хорватії
Зеленський на зустрічі у Хорватії

Відвідування президентом України Володимиром Зеленським Хорватії та важливі новини про заборону мобілізації чоловіків до 25 років та виявлення незадекларованих $1,5 мільйонів у депутатки Хмельницької міської ради були найголовнішими подіями 9 жовтня.

ДБР виявило у депутатки Хмельницької міської ради незадекларовані $1,5 млн

Під час розслідування, працівники ДБР встановили, що у депутатки Хмельницької міської ради Світлани Баранської було понад $1,5 мільйона, які вона не декларувала. Також були знайдені нерухомість та інші цінності.

Ця депутатка є представницею фракції "Політична партія "Європейська солідарність".

Рада заборонила мобілізацію чоловіків віком до 25 років

Верховна Рада прийняла в другому читанні закон, який забороняє мобілізацію чоловіків віком до 25 років. За цей закон проголосували 311 народних депутатів.

Раніше, обмежено придатні громадяни України у віці від 18 до 25 років були мобілізовані через юридичну колізію. Закон вирішує цю проблему.

Візит Зеленського в Хорватію

Президент України Володимир Зеленський відправився до Хорватії для зустрічі з прем'єр-міністром Андреєм Пленковичем та участі в саміті "Україна – Південно-Східна Європа".

Український і хорватський лідери обговорили питання оборонної співпраці, гуманітарного розмінування та реабілітації поранених воїнів. Також було поговорено про відбудову України та його європейську інтеграцію.

Кабмін оновив правила доставки повісток поштою

Уряд затвердив нові зміни до правил доставки та вручення повісток. Згідно з новими правилами, рекомендовані листи з позначкою "Повістка ТЦК" будуть доставлятися особисто, а в разі відсутності адресата працівники пошти залишатимуть повідомлення в поштовій скринці або повідомлятимуть його по телефону.

Якщо адресат не з'явиться протягом трьох робочих днів, повістка буде повернена до відправника.

Зустріч Контактної групи у форматі "Рамштайн" перенесено

Засідання контактної групи з питань оборони України, заплановане у форматі "Рамштайн" на 12 жовтня, було перенесено. Президент США Джо Байден відклав свою поїздку до Німеччини через ураган Мілтон та вимагаюча поточна ситуація після урагану Хелен.

Нова дата зустрічі буде пізніше обговорена.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua