Влада Ірландії робить «цинічний крок» щодо українських біженців.

Влада Ірландії робить «цинічний крок» щодо українських біженців
Влада Ірландії робить «цинічний крок» щодо українських біженців

Ірландія зменшить допомогу біженцям з України

Починаючи з 1 вересня, Ірландія значно знизить щотижневу державну допомогу для біженців з України з 232 до 39 євро, повідомляє Euro News.

Ліві партії Ірландії критикують це рішення, стверджуючи, що воно призведе до збільшення дитячої бідності і є політичним відволікальним маневром.

Пол Мерфі з партії People Before Profit Party стверджує: "Безпосереднім наслідком стане різке зростання дитячої бідності в цій країні. Ми знаємо, що переважна більшість українських біженців, які перебувають тут, - це жінки та їхні діти. Тож це справді досить огидний крок, досить цинічний крок з боку уряду".

Допомога на дітей буде становити приблизно 30 євро на тиждень. Зміни стосуватимуться 19 тисяч біженців, хоча до Ірландії в період з лютого 2022 року переїхало близько 80 тисяч українців через війну з Росією.

Це зменшення допомоги призведе до того, що Ірландія опиниться на рівні з Францією, де біженці отримують близько 48 євро на тиждень, а без розміщення - трохи більше 99 євро на тиждень.

У Німеччині допомога становить 563 євро на місяць, а виплата на дітей перевищує 470 євро, що дорівнює близько 120 євро на тиждень. Проте уряд Ірландії стверджує, що запропоноване зменшення виплат з соціального забезпечення робить країну подібною до більшості країн ЄС.

Баррі Уард-Файн з партії Gael каже: "Це крок, спрямований на дві речі: поставити нас в один ряд з нашими європейськими колегами по всьому Союзу, а також переконатися, що всі українські отримувачі тимчасового захисту тут перебувають в одному ряду. Тож це не залежить від того, коли ви прибули до Ірландію, всі отримають те саме".

Ймовірно, ці зміни відштовхнуть багатьох біженців від ідеї переїзду до Ірландії. Крім того, проблема з житлом в ірландській економіці залишається серйозною для уряду.

Варто також зазначити, що українські біженці в Ірландії також висловлюють розчарування в політиці країни. Вони, хто був змушений втекти від війни до Ірландії, почуваються розчарованими. Українським біженцям доводиться постійно переїжджати, повертаючись туди, звідки починали.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua