Влада оголосила обов'язкову евакуацію усіх цивільних із Куп'янська та прилеглих громад.

Евакуація цивільних з Куп'янська та прилеглих громад
Евакуація цивільних з Куп'янська та прилеглих громад

Обов'язкова евакуація для жителів Куп'янщини через погіршення військової ситуації

У Харківській області оголосили обов'язкову евакуацію для всіх мешканців чотирьох громад Куп'янщини, включаючи місто Куп'янськ. Примусова евакуація сімей з дітьми також оголошена з Борівської громади, повідомив Олег Синєгубов, начальник Харківської обласної військової адміністрації.

Сьогодні на Раді оборони було прийнято рішення щодо евакуації всього цивільного населення з деяких громад Куп'янського напрямку, зокрема з міста Куп'янськ. Це у зв'язку з тим, що погіршується військова ситуація, у зв'язку з тим, що ми не можемо забезпечувати там проведення опалювального сезону, надання електроенергії, надання гуманітарної допомоги, тому що ворог обстрілює критичну інфраструктуру, і відновлення наразі неможливе

Також будуть евакуйовані мешканці Кіндрашівської, Курилівської та Петропавлівської громад. За словами Синєгубова, евакуаційні заходи будуть посилені, оскільки люди неохоче покидають свої домівки.

Є ряд рішень, зокрема переправи працюватимуть лише в один бік, лише на евакуацію

На лівому березі Осколу в Куп'янському районі залишаються приблизно чотири тисячі мешканців, які живуть лише кілька кілометрів від лінії фронту. У зв'язку зі збільшенням обстрілів Куп'янського району, влада вирішила посилити заходи з евакуації населення. Офіційні особи закликають людей переселитися до більш безпечних регіонів, обіцяючи їм підтримку.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua