Водіям роз'яснили важливий нюанс про українські та міжнародні права.

Права водіїв українських та міжнародних авто
Права водіїв українських та міжнародних авто

Українцям пояснили, в чому різниця між національним посвідченням водія європейського зразка і міжнародним посвідченням.

У сервісному центрі МВС зазначили, що національне посвідчення водія отримують після успішного проходження теоретичного та практичного етапів, воно має високий рівень захисту і відповідає європейським стандартам. Міжнародне посвідчення є перекладом даних з національного посвідчення і діє лише разом з ним.

Водійські права, видані в Україні, є дійсними у країнах Євросоюзу та в тих країнах, які приєдналися до Віденської конвенції про дорожній рух 1968 року. Для поїздки в країни, що згодом ратифікували Женевську конвенцію про дорожній рух 1949 року, необхідне міжнародне посвідчення.

Отримати міжнародне посвідчення можна у будь-якому сервісному центрі МВС, без проходження додаткових іспитів. Для цього потрібно мати національне посвідчення, паспорт, закордонний паспорт та фотографію. Існують два способи записатися на обслуговування: через інтернет або термінал у сервісному центрі.

Міжнародні права діють трохи менше, ніж національні - три роки. За отримання міжнародного посвідчення потрібно сплатити певну суму коштів.

Це важлива інформація для водіїв, які мають намір виїхати за кордон і потребують міжнародного посвідчення.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua