Ворог окупував три населені пункти поблизу Мирнограда – DeepState.

Окупанти в захваті трьох селищ - DeepState
Окупанти в захваті трьох селищ - DeepState

Захоплення трьох населених пунктів біля Мирнограда - Миколаївка, Красний Яр, Крутий Яр, - підтвердили аналітики проєкту DeepState.

Експерти відзначили, що ворог намагається прориватися через позиції української армії, хоча в районі Гродівка-Новогродівка активність бойовиків зменшилася. Вони швидко продовжують підкорювати околиці, де зустрічають менший опір. Ворожа тактика полягає в обході противника.

Миколаївка - останній населений пункт, який перешкоджає російським військам досягти Мирнограда. Тому очікується збільшення напруги і спроби прориву на південних околицях міста.

Росіяни посилюють оборонні споруди, але деякі з них дуже поганої якості та розміщені в незвичних місцях. В цілому, успіх залежить від українських військових, які обороняють свої позиції.

Експерти також повідомили, що російські сили планують привести додаткових військових і зброю для подальшого наступу. Окрім піхоти та техніки, очікується збільшення артилерії, авіації та інших засобів. Можливо, у регіон будуть направлені нові військові підрозділи.

За даними аналітиків Інституту вивчення війни (ISW), російські сили вичерпали свої резерви та можливості для дальшого наступу в Україні. Протягом наступних місяців може затриматися рух військ РФ.

Координатор групи "Інформаційний спротив" Костянтин Машовець повідомив, що після захоплення Вугледара, російські сили можуть продовжити рух у напрямку Курахове - Богоявленка. Проте, це поки не вважається досягнутим результатом.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua