ВПО та мешканцям прифронтових регіонів: українцям змінять виплати та допомогу для постраждалих від війни.

Українці отримують виплати та допомогу
Українці отримують виплати та допомогу

Міністерство соціальної політики України повідомило про зміни у системі надання допомоги внутрішньо переміщеним особам. Відтепер будуть надаватися адресні виплати, які враховуватимуть потреби кожної сім'ї переселенців.

Про це заявила Міністр соціальної політики України Оксана Жолнович.

"Ми працюємо над введенням універсальної базової соціальної допомоги. Продовжуватимемо надавати допомогу вразливим категоріям, особливо пенсіонерам, людям з інвалідністю та тим, хто має малий дохід", - розповіла міністр.

Водночас, Міністерство створило Реєстр осіб, які постраждали від російської агресії, для подальшої компенсації збитків.

"Ми хочемо, щоб кожна людина, постраждала від російської агресії, отримала компенсацію за завдані їй збитки, включаючи моральні", - наголосила Жолнович.

Також, Міністерство активно розвиває мережу мобільних соціальних послуг для непридатних для стаціонарних закладів населених пунктів. Це особливо важливо для прифронтових та віддалених регіонів України.

"Ми можемо забезпечити приїзд мобільної бригади. Завдяки цьому необхідно закупити автомобіль та привернути фахівців. У цьому році ми передбачаємо субвенції для придбання таких автомобілів для мобільних груп", - пояснила Жолнович.

Ці мобільні бригади зможуть надавати соціальні послуги безпосередньо на віддалених населених пунктах, де неможливо утримувати стаціонарні заклади. Міністерство планує поширити цю практику по всій Україні, зосередившись на прифронтових територіях.

Розширення виплат для переселенців


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua