Вступ до НАТО в умовах війни: політтехнолог проаналізував шанси України.

Україна бореться за вступ до НАТО
Україна бореться за вступ до НАТО

Політтехнолог Олег Постернак вважає, що Україна може стати членом НАТО під час війни з Росією, коли певна частина її територій окупована. Він вважає, що це буде сигналом для Путіна, що продовжувати війну проти України – марно. Таку думку Постернак висловив у програмі телеканалу FREEДОМ.

"Марк Рюте, обійнявши посаду генсека, заявив, що НАТО має зобов'язання перед Україною, а не тільки Україна перед вступом до НАТО. Це спричинило нові роздуми про вступ України до НАТО з територіями під контролем Києва".

Постернак зазначив, що в минулому колишній держсекретар США Генрі Кіссінджер, ексгенсек НАТО Андерс Фог Расмуссен та інші також висловлювали ідею про вступ України до НАТО без окупованих територій.

Політтехнолог вважає, що таке рішення може призвести до кінця російсько-української війни. Однак, він зазначає, що цей конфлікт має історичну природу і поки у Путіна є бажання здійснити свій проєкт "історичної Росії", він не припинить війну. Але Постернак вважає, що Захід може натякнути Росії, що якщо вона не зупинить війну, то Україна отримає підтримку і може вступити до НАТО.

Постернак додає, що ключове рішення про вступ України до НАТО може бути прийняте після президентських виборів у США.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua