Втрати Росії на війні проти України за вересень досягли рекордних показників, – британська розвідка.

Росія у війні проти України
Росія у війні проти України

Вересень став рекордним місяцем за кількістю втрат російських військ в Україні, повідомляє Міністерство оборони Великої Британії. За даними розвідки, середньодобова кількість втрат становила 1 271 особу, що є найвищим показником за весь період воєнних дій. Попередній рекорд був встановлений у травні - 1 262 особи.

Загалом, вже з початку конфлікту російська армія, ймовірно, втратила понад 648 тисяч військових. Експерти прогнозують, що цифра жертв продовжить зростати і до кінця 2024 року, незважаючи на приход зими.

Кількість жертв Росії, ймовірно, продовжить залишатися переважно вищою за 1000 осіб на день до кінця 2024 року, попри приход зими.

Збільшення кількості втрат пов'язують з розширенням зони бойових дій у Харківському та Курському напрямках, а також зі зростанням інтенсивності бойових дій уздовж лінії фронту. Незважаючи на погодні умови, Росія продовжує ведення наступу, використовуючи піхотну тактику.

Додатково, повстанський рух "АТЕШ" повідомляє про недосвідчених строковиків, яких російське командування використовує як мішені та ховає втрати після боїв з ЗСУ. Військова група "Дніпро" відправляє непідготовлених мобілізованих та строковиків на Дніпровські острови, де вони стають легкою мішенню. Російське командування намагається ховати справжні втрати та приховувати дані про них.

Повстанці також користуються логістичним підвищенням активності ворожих сил біля Глибокого, Лукʼянців та Тихого. На Харківському напрямку продовжуються наступальні операції російських військ, інженерні роботи проводяться в районі Лукʼянців, а повітряна розвідка застосовується для виявлення підрозділів ЗСУ.

Загалом, конфлікт в Україні триває вже 957 днів.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua