Вугледар: 72-га бригада розповіла про вихід із міста та евакуацію поранених.

Бригада 72-га розповідає про евакуацію та поранених
Бригада 72-га розповідає про евакуацію та поранених

Відправлення поранених військових з Вугледара Донецької області було складним, але воно дало можливість нашим військам зменшити втрати.

Поранених евакуювали, і в цей час умови були дуже складні через тиск ворога з боку. Передусім, пріоритетом було вивезти наших військовослужбовців і поранених з Вугледара, з позицій, що знаходилися праворуч та ліворуч від нього. Але нам вдалося вивести поранених. Звичайно, це війна і втрати не можна уникнути. Але шляхом переходу на нову оборону та зайняття інших позицій ми змогли їх зменшити, наскільки це було можливо.

За словами спікера, далі утримувати місто було б критично для наших підрозділів. Водночас рішення про відхід з Вугледара було прийнято за наказом та залежало від ситуації.

Ми в армії, де все робиться за наказом, за командуванням. Згідно зеркалується й іерархія. З вищого командування, вони вже знають ситуацію та діють. І тоді командир бригади приймає рішення. Але воно залежить від обставин на полі бою та того, який підрозділ виходить та яким шляхом.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua