Ввозили та продавали «репліки» товарів світового бренду: на Одещині судитимуть групу зловмисників.

Ввозили і продавали репліки світових брендів
Ввозили і продавали репліки світових брендів

Схема розповсюдження контрафактного товару в Україні розкрита правоохоронцями

Кіберполіцейські з Одещини та детективи Бюро економічної безпеки в Одеській області виявили та розкрили схему поширення контрафактних товарів відомого бренду в Україні.

За даними поліції, виявлено тисячі підроблених товарів загальною вартістю близько 4,7 млн грн. Обвинувальний акт проти трьох осіб буде переданий до суду.

Злочинна група, яка незаконно ввозила та продавала підроблені товари під відомим світовим брендом, була розкрита кіберполіцейськими та детективами під наглядом Одеської обласної прокуратури.

Злочини вчинялися з липня 2023 року по березень 2024 року через інтернет-магазини, соціальні мережі та месенджери. Крім того, підробки було можна придбати в одному з магазинів в Одесі.

Під час обшуків у місцях проживання та діяльності затриманих, а також всередині автомобіля одного з них, правоохоронці вилучили смарт-годинники, навушники, мобільні телефони та готівку, отриману з незаконних дій. Загальна вартість вилучених товарів оцінюється приблизно в 4,7 млн грн.

В результаті проведених експертиз, було встановлено, що власник бренду зазнав збитків на суму понад 6,5 млн грн.

Досудове розслідування завершилося наприкінці вересня. Обвинувальний акт проти трьох підозрюваних буде переданий до суду згідно статті Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді штрафу або позбавлення волі строком до трьох років.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua