Взимку відключень світла майже не буде: оптимістичний прогноз уряду.

Різдвяна ялинка зі світлами на вулиці
Різдвяна ялинка зі світлами на вулиці

Уряд повідомляє, що Україна не зазнає проблем з енергопостачанням до кінця жовтня та в листопаді. Вони сподіваються, що ця зима пройде без відключень, як і минулого року. Про це повідомило видання РБК-Україна.

Навіть при існуванні ризиків обстрілів, аварій та поломок обладнання, уряд стверджує, що країна має всі необхідні резерви, щоб пройти зиму без відключення електропостачання.

«За оптимістичним сценарієм, ця зима пройде майже без відключень світла», - зазначено у матеріалі.

Один з високопосадовців Кабінету Міністрів пояснив, що відключення можуть відбуватися лише за сильних морозів, наприклад, при температурі нижче -10 градусів, або при великих аваріях на лініях передачі електричної енергії та підстанціях.

Україна встановила додаткові заходи безпеки на електростанціях, що є плюсом для такого прогнозу відсутності відключень основного струму, а також збільшила генерацію та імпорт електроенергії.

«На жаль, позитивні очікування, виражені урядом, поки не отримали підтримку, ні в експертному середовищі, ні серед учасників енергетичного ринку», - зазначено в матеріалі.

Нагадаємо, що енергетики закликають українців ефективно використовувати електроенергію. Зараз немає планів обмеження споживання електроенергії.

Місія ООН з моніторингу дотримання прав людини в Україні (ММПЛУ) передбачає, що українці можуть зазнати відключень електропостачання від 4 до 18 годин на добу цієї зими.

Директор енергетичних програм Центру Разумкова Володимир Омельченко заявив, що обмеження цін на ринку електроенергії перешкоджають будівництву нових електростанцій.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua