WP: Кілька тисяч солдатів із КНДР проходять навчання в Росії і можуть бути відправлені в Україну.

Солдати КНДР на навчанні в Росії
Солдати КНДР на навчанні в Росії

Підтримку російським військам на місцях надають солдати з Північної Кореї, повідомили представники Південної Кореї та України. Зокрема, вони заявили, що деякі північнокорейські солдати вже загинули або отримали поранення. Це свідчить про наявність військового співробітництва між Пхеньяном і Москвою.

За інформацією українського офіційного представника військової розвідки, кілька тисяч північнокорейських піхотинців проходять навчання в Росії і можуть бути відправлені на передову в Україні до кінця року. Деякі північнокорейські офіцери вже знаходяться на окупованій Росією території України для спостереження за російськими силами та вивчення ситуації на полі бою.

Прес-секретар Кремля відкинув ці заяви і назвав їх "містифікацією".

Видання також згадує, що Північна Корея і Росія підписали пакт про взаємну оборону, в якому Північна Корея пообіцяла повну підтримку Росії у боротьбі проти України.

Україна стверджує, що північнокорейські солдати відправлені для нагляду за використанням їх зброї і боєприпасів, і деякі з них загинули під вогнем.

За словами експертів, Північна Корея може надавати Росії не лише артилерійські снаряди, а й більш досконалу зброю, таку як бронетехніка, ракети та реактивні системи залпового вогню.

Іноземне втручання з боку Північної Кореї є рідкісним, проте в минулому вони вже відправляли військових для допомоги у використанні зброї та технологій. Наприклад, у 2016 році північнокорейські ракетні техніки були використані в Сирії.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua