WP пояснило, чому новий Рамштайн може стати ключем до членства України в НАТО.

Постер нового альбому Рамштайн
Постер нового альбому Рамштайн

Країни НАТО готуються запропонувати Україні більш конкретні кроки на шляху до членства в альянсі

Україна отримала підтримку від країн НАТО, які пропонують їй більш конкретні кроки для досягнення членства в альянсі. Зустріч контактної групи з питань оборони України відбулась у Рамштайні, Німеччина, перед самітом, в якому візьмуть участь президенти України та США.

The Washington Post повідомляє, що члени НАТО обговорюють способи для України отримання більшого прогресу на шляху до альянсу. Хоча ці кроки можуть не повністю задовольнити Київ, вони відображають підтримку України.

Зустріч в Рамштайні дає президенту Зеленському змогу представити свій "план перемоги" після візиту до США. Офіційні особи України висловлюють занепокоєння щодо продовження допомоги у сфері безпеки з боку США перед президентськими виборами. У свою чергу, Білий дім ретельно обирає рішення, які можуть вплинути на передвиборну кампанію демократів.

Україна хоче швидкого вступу до НАТО або отримання обов'язкових гарантій безпеки від західних партнерів, щоб завершити війну з Росією. Проте, нещодавній наступ у Курській області був припинений, а Росія знову набула ініціативи на деяких ділянках фронту.

The Washington Post також повідомляє про зміну громадської думки в Україні. Більше українців готові до тимчасових компромісів, якщо це допоможе отримати членство в НАТО або гарантії безпеки від союзників.

Зустріч в Рамштайні є важливим кроком для України на шляху до міжнародної підтримки та можливості отримати більш конкретні зобов'язання від союзників у НАТО. Результати цих обговорень можуть суттєво вплинути на майбутню безпеку України та її членство в альянсі.

Раніше Financial Times повідомило, що Захід та Україна домовилися про компроміс з Росією. Проте Офіс президента України категорично заперечив цю інформацію про можливий обмін територіями на гарантії безпеки.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua