З якою метою Росія вербує африканських жінок? Деталі від Associated Press.

Африканська жінка в російському військовому форматі
Африканська жінка в російському військовому форматі

Завод, що випускає безпілотні апарати в Росії, використовує близько 200 африканських жінок як робітників. Жінкам було обіцяно безкоштовне переміщення, фінансову підтримку і подорожі до Європи, якщо вони пройдуть тест на знання російської мови. Однак, по прибуттю до Татарстану вони дізналися, що мають працювати збирати іранські безпілотні апарати.

За розслідуваннями, російські виробники використовують жінок зі Східної Африки, Азії і Латинської Америки, віком від 18 до 22 років. Вони працюють разом з російськими студентами, які молодші за 16 років. Вони живуть у гуртожитках і працюють по 12 годин на день. Виявилося, що їхня зарплата набагато нижча, ніж було обіцяно.

Розробка безпілотників

Росія активно розробляє нові безпілотні літальні апарати, зокрема, ударний безпілотник "Гарпія-А1". Також українська компанія "Дніпро" працює над ударно-транспортним безпілотником "Перун", який здатний перевозити до 200 кг вантажу.

Російські компанії також працюють над новими безпілотними апаратами для військових операцій, включаючи "бронебійну" авіаційну ракету С-8 "NAR" для ударів по бронетехніці і пінопластовий дрон IRT-Scout з максимальною швидкістю 90 км/год і радіусом дії 50 км.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua