З чого складається ґрунт зі зворотного боку Місяця: китайські вчені зробили відкриття.

Фото ґрунту зі зворотного боку Місяця
Фото ґрунту зі зворотного боку Місяця

Китайські вчені проаналізували зразки ґрунту з Місяця

Група китайських вчених проаналізувала склад зразків ґрунту, які були доставлені зі зворотного боку Місяця. Згідно з повідомленням Центрального телебачення Китаю, склад ґрунту складається з таких компонентів, як базальт, брекчія, цементит, світлі гірські породи та склоподібний матеріал. Основною складовою є базальт, кількість якого становить від 30% до 40% від загального обсягу зразків. Мінерали, які представлені в зразках, включають піроксен, плагіоклаз та ільменіт, але вміст олівіну дуже малий. Зразки також мають високий вміст оксиду алюмінію та оксиду кальцію, а вміст оксиду заліза низький.

Зразки ґрунту з Місяця доставлені на Землю

Раніше на Землю були доставлені зразки ґрунту зі зворотного боку Місяця апаратом Chang'e, який успішно приземлився на посадковому майданчику Сицзиванці 25 червня 2020 року. Зразки були зібрані в різних ділянках басейну Південний полюс-Ейткен. На Землю було доставлено приблизно 2 кг зразків ґрунту, які, ймовірно, мають вік близько 4 млрд. років.

Китай посадив космічний корабель на зворотному боці Місяця

2 червня 2020 року Китай посадив безпілотний космічний корабель на зворотному боці Місяця, що підвищило статус країни в галузі космічних досліджень. Ця подія є частиною глобального змагання за Місяць, де численні країни, у тому числі Сполучені Штати, планують використовувати місячні ресурси для побудови баз і підтримки місій астронавтів протягом наступного десятиліття.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua