З ким приходять військовозобов'язані на ВЛК? Головний медик Волині розповів деталі.

Військові приходять на ВЛК
Військові приходять на ВЛК

На Волині майже кожен призовник проходить військову комісію з адвокатом. Про це на телеканалі "Конкурент TV" розповів начальник управління охорони здоров'я Волинської ОДА Юрій Легкодух.

Ну майже кожен призовник приходить з адвокатом... Він просто-напросто хоче юридичну підтримку під час проходження. І жоден лікар не буде брати на себе відповідальність писати будь-які неправдиві речі, оскільки це все записується, це все фіксується. Тому це неправильна думка про те, що якщо ви прийшли на комісію – це вже все", - наголосив медик.

Легкодух звернув увагу на затягування медичних висновків та необґрунтованих направлень на додаткові обстеження під час проходження.

Він сказав: "Ми стараємося звертати увагу на факти затягування, факти направлення на додаткові обстеження, факти приписування хвороб, коли їх насправді немає... Вона здорова, ніколи не була хворою, і ви тут виявляєте і гіпертонію, і інсульт, і ще щось приписуєте... Це вже не приймається", - підкреслив головний медик Волині.

Міністерство оборони планує збільшити показники мобілізації. Однак, реалізація цих планів може бути ускладнена через зменшення кількості чоловіків призовного віку та зростаючий опір серед населення.

Плани мобілізації української армії

За повідомленнями The Times, Україна планує мобілізувати ще 200 тисяч новобранців до кінця 2024 року, проте виконання цих планів сумнівне через різні причини, включаючи скорочення кількості чоловіків призовного віку та опір з боку населення.

Також повідомлялося, що депутати пропонують можливість сплати штрафу у розмірі 8,5 тисяч гривень за невиконання вимог щодо проходження військової комісії.

Обмеження призову чоловіків віком 50-60 років

Бойові частини відмовляються мобілізувати чоловіків віком 50-60 років, оскільки вони не здатні виконувати необхідні завдання. Проте, є деякі випадки, коли цю категорію все ж можуть призвати.

Також понад шість мільйонів військовозобов'язаних не оновили свої дані вчасно протягом 2024 року.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua