З Криму евакуйовано родину українського офіцера, яку переслідувала ФСБ (відео).

Евакуація українського офіцера з Криму
Евакуація українського офіцера з Криму

Загін спеціальної розвідки "Янголи" врятував з тимчасово окупованого Криму родину офіцера Військово-морських Сил, яку переслідувала ФСБ РФ.

Деталі спецоперації

Сім'я офіцера була змушена залишити півострів через переслідування Федеральною службою безпеки Росії. 18 вересня окупанти затримали всю родину, яка складалася з батьків офіцера, сестри та неповнолітньої племінниці. Їх тримали незаконно та психологічно тискнули протягом трьох днів, погрожуючи тортурами. Окупанти сподівалися таким чином змусити українського офіцера співпрацювати.

20 вересня родину відпустили на умовах, що протягом наступних п’яти днів військовослужбовець зв’яжеться зі співробітниками ФСБ. Якщо цього не станеться, загрожували багаторічним ув’язненням його родині.

Офіцер повідомив про ситуацію командувачу ВМС ЗС України Олексію Неїжпапі. В результаті, ВМС вирішили залучити до планування та проведення спецоперації спеціальний загін розвідки "Янголи". Операцію було сплановано в режимі повної таємності, виконана в короткі строки та успішно завершена. Родину було евакуйовано фактично поруч з окупантами.

Загін спеціальної розвідки "Янголи" вже евакуював 73 особи, серед яких як цивільні, так і військовослужбовці.

Нагадаємо, що у трьох громадах Куп'янського району Харківської області було прийнято рішення щодо примусової евакуації 269 дітей. Про це повідомив начальник Харківської Організації воєнної адміністрації Олег Синєгубов. В обласній військовій адміністрації заявили, що всі евакуйовані отримають матеріальну допомогу від міжнародних партнерів, таких як ООН, а також гуманітарну, психологічну та юридичну підтримку.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua