З російського полону звільнили активіста, правозахисника й журналіста Максима Буткевича.

Звільнення активіста з російського полону
Звільнення активіста з російського полону

18 жовтня Максима Буткевича, правозахисника, журналіста, активіста і співзасновника Центру прав людини ZMINA, звільнили з російського полону. Про це повідомив його батько.

За інформацією російського Міноборони, 18 жовтня відбувся обмін полоненими між Україною та Росією у форматі 95 на 95. Після обміну російські військові знаходяться у Білорусі, де надають їм медичну та психологічну допомогу.

За інформацією, отриманою від батька, правозахисника, журналіста, активіста й співзасновника Центру прав людини ZMINA, Максима Буткевича: "Він отримав дзвінок від Координаційного штабу, де повідомили про повернення сина до України в рамках обміну військовополоненими."

Нагадаємо, поки представники української влади не підтвердили інформацію про обмін.

На Бахмутському напрямку російські окупанти розстріляли пораненого військовослужбовця Збройних сил України. Українські правоохоронці розпочали розслідування цього інциденту.

Президент України Володимир Зеленський вручив сертифікати на отримання квартир Героям України та родинам полеглих воїнів, які посмертно отримали це звання.

Правозахисник Максим Буткевич розповів, що формально в Росії немає жодного військовополоненого, це є цинічним винаходом Путіна.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua