Забруднення річки Сейм: стало відомо, скільки часу потрібно на відновлення екосистем.

Забруднення річки Сейм
Забруднення річки Сейм

Завод, що виробляє цукор, в Курській області, забруднив річку Сейм близько 5600 тоннами забрудненої води. Експерти стверджують, що на відновлення екосистем річок Сейм та Десна знадобиться 2-3 роки. Про це повідомили директор Інституту гідробіології НАН України та директор УкрГМІ ДСНС та НАН України на пресконференції. Вони підкреслили, що забруднення води негативно вплинуло на рибу та знищило кисень у воді.

Прикладом швидкого відновлення екосистем є екологічна катастрофа, що сталася на річці Дністр у 1983 році. Внаслідок розриву дамби загинуло все живе на протязі 500 км річки. Однак, відновлення на незарегульованих річках може зайняти декілька років, за словами експертів.

Міністерство захисту довкілля разом із науковцями та представниками Держводагентства працює над заходами для відновлення екосистем річок та водних ресурсів.

Забруднення рухається по річці Десна в бік Києва. Про це повідомив заступник міністра захисту довкілля та природних ресурсів. Він зазначив, що забруднення досягло Чернігівської області та зараз прямує до столиці.

Не відомо, чи це забруднення річки Сейм було навмисним чи аварійним.


Читайте також

Отримай доступ в канал свіжих новин 112.ua